Skolene

Den nye førskolen 

Den nye førskolen er til stor glede. Vi satser på kvalitetsundervisning. Bildene viser skoleåpningen og hverdagslivet i Gambia. Nye uniformer, nye klær, mat og god undervisning skaper håp.

 

 

 

 

Vi har besluttet å bygge den nye førskolen på tomten vi har fra tidligere. Tomten er på nærmere 4 mål, slik at det er god plass til både bygninger og lek. Førskolebygget er nå ferdig

Fra tidligere er det murt opp høyt gjerde rundt hele tomten.

Vi har også satt opp toalettbygg, gravd ut til brønn og satt opp et lite hus til vaktmester. De har allerede murt mange sementblokker. Vi har fått kostnadsoverslag fra byggmester og tegninger av skolebygget er klar.

 

Det nye bygget vil bestå av 3 klasserom og et kontor. Kostnaden på bygget ligger på vel 200 000 norske kroner.

Vi formidler fadderskap til disse elevene!


For kun kr 90,- per måned støtter du en elev i førskolen.

Brufut
Upper Basic School 

 

Det er kun en ungdomsskole i Brufut, Brufut Upper Basic School. Skolen har i dag ca 1200 elever. Det er ikke bare elever fra Brufut som går på denne skolen. Elevene kommer fra alle de nærliggende landsbyene også. Mange har riktig lang vei til skolen.

På denne skolen har foreningen sponset flere hundre elever over lengre tid og vi har også utstyrt skolen med elektrisitet, satt i stand datarom, skaffet tilveie 60 bærbare pc-er, kjøpt elektrisk vannpumpe og satt i stand kjøkken.

Det er en stor del av elevene som faller fra når de skal over i ungdomsskolen. Selv om dette er en offentlig skole må eleven selv betale en stor egenandel (sett i gambisk målestokk). Det er en utrolig høy kostnad for en gambisk gjennomsnittsfamilie.
 

Vi formidler fadderskap til disse elevene!


For kun kr 90,- per måned støtter du en elev gjennom ungdomsskolen.

Brufut
Lower Basic School 

 

I vårt tilbud tilbud til elevene på barneskolen får 5. og 6. klassingene gratis dataopplæring ved vårt internettsenter flere ganger i uken. Se bildet over.

Det året barna fyller 7 år begynner de på barneskolen. Barna som går ut fra Sanchaba Nursery begynner i barneskolen på Brufut Lower Basic School. Selv om dette er en offentlig skole må eleven betale skolepenger, kjøpe uniform og bøker selv.

Vi formidler fadderskap til disse elevene!


For kun kr 90,- per måned støtter du en elev.

Heartlift

Adresse: 

Sagaveien 11 B
3050 Mjøndalen - Norway

Lik oss

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now