Search
  • Frank Morgan Bakken

MBK Domkirkeodden


Melgalvis-klubben gjør som Barcelona

Dette er en avtale som trolig savner sidestykke i norsk fotball og klubben donerer halvparten av sitt driftsoverskudd til Heartlift.

Heartlift er en forening som gir mulighet til skolegang for barn og hjelp til selvhjelp for kvinner og er hovedsakelig privatfinansiert. Prosjektene drives takket være enkeltpersoner og frivillig arbeid og foreningen har de seineste årene vært svært delaktige i å bedre levekårene for kvinner og barn i Gambia. Nå får altså organisasjonen med hovedsete i Mjøndalen uventet drahjelp fra MBK Domkirkeodden.

Vil gjøre en forskjell

Klubbens primus motor, Øyvind Melgalvis, forteller at det er det spanske storlaget Barcelona som på mange måter tråkket opp stien for MBK Domkirkeodden.

– De spilte jo noen sesonger med Unicef på draktene og vi ønsket å gjøre noe lignende. Vi tenkte også først på å knytte oss til en av de virkelig store organisasjonene, men slo fort fra oss slike navn. Vi ville bidra et sted der det virkelig gjør en forskjell, sier Melgalvis.

Gir halve overskuddet

Med de store aktørene ute av bildet begynte Øyvind og hans kumpaner å lete etter en verdig mottaker av potten de skal gi bort, og valget falt altså på Heartlift.

– Vi fant Heartlift på regjeringen.no der det finnes en oversikt over seriøse veldedige organisasjoner. Navnet fenget, og etter at vi hadde lest om hva de gjør i Gambia bestemte vi oss for å kontakte dem. Jeg sendte dem en mail og så var kontakten etablert. Når regnskapet er klart etter sesongen ønsker vi å gi bort halvparten av driftsoverskuddet til Heartlift. Dette vil jo ikke dreie seg om noe stort beløp, men stort nok til å gjøre en forskjell i Gambia, sier Melgalvis.

Sjelden kost

– Det er så vidt oss bekjent første gangen en slik avtale gjøres uansett nivå i norsk fotball og vi ser på dette som en vinn-vinn situasjon hvor vi både får støtte en god sak og samtidig etablert en sosial profil. Vi kommer til å spille med Heartlifts logo på brystet og annonsere på hjemmesida vår, sier Preben Stai i MBK.

– Det er første gang Heartlift har fått en slik henvendelse og vi trodde nesten ikke at det var sant. Dette er utelukkende positivt for oss, forteller Berit Løvstad og Rita Eriksen i Heartlift.

Avtalen ble signert i Hamar onsdag.


29 views

Heartlift

Adresse: 

Sagaveien 11 B
3050 Mjøndalen - Norway

Lik oss

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now