Search
  • heartliftnorway

Bli med på FADDERTUR til GAMBIA


Bli med på tur til Gambia, møt skolene vi støtter, fadderbarnet ditt og opplev Gambia - den smilende kysten langs Vest-Afrika.

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve spennende kultur og historie, fargerike omgivelser og inntrykk som varer livet ut. Gambia er det minste landet på det afrikanske kontinentet og er også kjent som den smilende kysten langs Vest Afrika med en vennlig befolkning hvor engelsk er nasjonalspråket. Med et tropisk klima, lange strender og kun en times tidsforskjell er Gambia et flott avbrekk fra vinterkalde Norge.

Denne turen gir deg et innblikk i fadderarbeidet til Heartlift. Du vil se, lære og oppleve hvor viktig arbeidet er og hvordan ditt bidrag til Heartlift bidrar til en god start i livet for et barn. Det er også rom for turer egne aktiviteter og besøke ditt fadderbarn. Turen gir et helhetlig inntrykk av Gambia.

Sted: Gambia; Brufut, Gunjur Dato: 27. november – 4. desember 2015. Pris: 4450,- per person i dobbelt / twin rom. Enkeltromstillegg 1400 per person.

Overnatting: Lemon Creek Hotel og Footsteps Eco Lodge. Inkludert: Overnatting m/ frokost, all transport, aktiviteter og lokal guiding som nevnt i reiseruten. NB: Flyreisen kommer i tillegg. Vi fly Brussels Airlines. Kontakt oss for flyrute og assistanse.

Mer informasjon og påmelding: linda@ethicaltravelportal.com Turen arrangeres av Ethical Travel Portal

---

Dag 1: Ankomst Velkommen til Gambia, Vest Afrika. Et hyggelig kultursjokk venter deg, og du vil snart finne deg til rette! Felles middag på kvelden (betales på stedet).

Overnatting Lemon Creek Hotel.

Dag 2: Skolebesøk Vi starter dagen med å besøke Brufut, tomta til Heartlift og skolene som vi støtter. Vi tar turen innom Heartlift Sysenter og Internetcafé. Brufut er området hvor Heartlift har fokusert sitt arbeid. Overnatting Lemon Creek.

Dag 3: Opplevelsestur – musikkskole i bakgården, papirfabrikk og solnedgangstur med middag på i båt på Gambiafloden Morgen er fri til egne aktiviteter. Lemon Creek ligger flott til ved stranda, med stor hage og et flott basseng.

Etter lunch (kl 14:00) møtes vi utenfor hotellet hvor vår lokale guide vil ta oss med på en flott tur. Første stopp vil være Alagi M´Byes musikkskole. Alagi er en av Gambias beste koraspillere (et strenginstrument med 21 strenger…) og har spilt mye internasjonalt, blant annet turnert i Norge. Vi stopper også ved Papirfabrikken. Her er fokus på gjenbruk og miljøvennlige tiltak. Det startet med å lage bøker av gamble aviser, nå jobbers det også mye med alternativ brensel ved å lage brennbare briketter av organisk avfall som peanøtt skall. De har også utviklet en flott hage de siste årene og er initiativtaker til figuren ”Greenie” som er et hjelpemiddel for å lære barn å ta vare på naturen.

Etterpå reiser vi til Denton Bridge hvor båten vår står. Det er klart for å nyte noen herlige timer på Gambiafloden. Turen går inn mot Lamin Lodge, en ”piratlignende” bygning i Gambia verdt et besøk. Vi spiser middag om bord. Ved Lamin Lodge venter transporten vår og turen går tilbake til hotellet.

Dag 4: Fri dag - fadderbesøk Denne dagen er satt av til egen disposisjon. Dette er dagen som passer til fadderbesøk, og vi hjelper selvfølgelig å organisere dette for deg.

Dag 5: Homecooking Living Museum med Ida - Footsteps I dag organiserer vi matlagingskurs med Ida. En fantastisk opplevelse med en herlig dame. Hun tar oss med på markedet hvor vi handler ingredienser. Tilbake hos Ida tar hun oss gjennom prosessen til ferdig gambisk måltid. Samtidig hos Ida, har vi også besøk av en tie&dye ekspert. Han farger tøy ved bruk av naturlige farger og knytte metoden. Det er mulig å få eget stoff og lage ditt eget mønster under kyndig veiledning. Dagen avsluttes med lunsj.

Fra Ida går turen videre 30 minutter til Footsteps Eco Lodge hvor vi skal bo de siste tre nettene. Overnatting Footsteps Eco Lodge.

Dag 6: Dag til egen disposisjon Denne dagen er din til egen disposisjon. Ta gjerne en tur på stranda, bli med lokalguiden Serani inn til Gunjur landsbyen eller fugletitting med Lamin.

Overnatting Footsteps

Dag 7: Skolefest på Sanchaba – avslutning med grilling rundt bålet Det er liv og røre når barna på Sanchaba Førskole holder skolefest. En opplevelse å få med seg! Her vises det frem ferdigheter, dans og sang!

Tilbake på Footsteps blir det grillfest på kvelden. Vi samles rundt bålet og det blir kora spilling med jankuba og trommene står neppe i fred. En flott avslutning!Overnatting Footsteps

Dag 8: Avreise hjem, eller tur til Georgetown. Transfer til flyplassen.

Mer informasjon og påmelding: linda@ethicaltravelportal.com Turen arrangeres av Ethical Travel Portal


68 views

Heartlift

Adresse: 

Sagaveien 11 B
3050 Mjøndalen - Norway

Lik oss

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now